Alja Dragutinović-Lakatoš

Aleksandra Lakatoš Dragutinović

Rođena 1994. godine u Beogradu, gde je završila osnovnu i srednju muzičku školu u klasi profesorke Lidije Dojčinović, u Muzičkoj školi “Stanković”. Tokom ranog školovanja bila je dobitnica mnogobrojnih nagrada, kako na domaćim, tako i na međunarodnim takmičenjima. Diplomirala je u klasi profesora Miroslava Pavlovića, pod čijim mentorstvom je završila i master studije violine na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.
Njena muzička delatnost je još od perioda studiranja usmerena na sviranje u orkestru, te je u proteklim godinama nastupala kao član mnogobrojnih orkestara poput Orkestra Opere Srpskog narodnog pozorišta, Vojvođanskog simfonijskog orkestra, Beogradske filharmonije i drugih.
Zaposlena je kao profesor violine u muzičkoj školi “Slavenski” u Novom Sadu, a takođe je i stalni je član kamernih orkestara Kamerata Novi Sad i Gudačkog orkestra Roberta Lakatoša.
Njena interesovanja nisu ograničena samo na polje muzike, već i na celokupnu oblast kulture i medija, ponajviše digitalnog marketinga u kojem ima i profesionalnog iskustva. Trenutno je student Uneskove katedre za kulturnu politiku i menadžment Univerziteta u Lionu (Francuska) i Univerziteta u Beogradu.
Kada nije na sceni ili probi, vreme provodi čitajući i igrajući se sa svojom ćerkicom Helenom.

Druge violine