Mina Mladenovic

Mina Mladenović

Mina Mladenović, violinistkinja, završila je Muzičku školu “Kosta Manojlović” u klasi prof. Jelene Vukajlović , a osnovne i master studije na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi profesorke Evgenije Kravceve. Specijalističke studije Kamerne muzike završila je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu 2016. godine u klasi profesora Ladisalava Mezeija. Bila je honorarni član Novosadskog kamernog orkestra, Vojvođanskog simfonijskog orkestra, orkestra Florilegio festivala (Salamanka, Španija), Beogradske filharmonije, Festivalskog orkestra KotorArta. Za vreme školovanja osvojila je više nagrada. Usavršavala se na kursevima prof. Jasne Maksimović, Maje Jokanović, Dejana Bogdanovića, Sebastijana Girtlera i Firmiana Lermera.
Sarađivala je sa mnogim savremenim kompozitorima (Aleksandra Vrebalov, Michael Rose, Edward Ficklin, Rajko Maksimović, Dejan Despić, D. Sonenberg, Wolfgang Heininger, Ivan Brkljačić, Ian Wilson, Milan Aleksić) izvodeći njihovu kamernu muziku. Nastupala je na brojnim festivalima: NOMUS, A Fest, Florilegio festival (Španija), Kotor Art, KOMA, FESTUM, FRONT, Festival kamerne muzike u Novom Sadu, Tešnjarske večeri, Beogradski jazz festival, Moers festival (Nemačka). Kao solista, nastupala je sa orkestrom Akademije umetnosti i orkestrom Kamerata Novi Sad.
Sa violinistkinjom Angelinom Novaković 2008. godine osnovala je duo koji je aktivno nastupao do 2016. godine. Povremeno sarađuje sa kamernim orkestrom “Muzikon” iz Beograda. Član je Zrenjaninskog kamernog orkestra i Kamerate Novi Sad. Sa gudačkim sastavom “Anime” je 2019. godine, u izdanju “ Metropolisa “, objavila album “ Refleksija “ na kome su se našla dela Ijana Vilsona i Dejana Despića. Album je promovisan u Srbiji, a u septembru 2019, trio je održao koncertnu turneju u Irskoj. Bavi se pedagoškim radom u Muzičkoj Školi “Stanislav Binički” u Beogradu.


Druge violine