Camerata ft Ksenija

Ivica Marušević

Rođen je 1970. u Novom Sadu u muzičkoj porodici. Studirao je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu (prof. J. Novosel) i Akademiji umetnosti u Novom Sadu (prof. K. Ivanović, N. Ignjatović) gde je i magistrirao. Usavršavao se kod Rinata Ibrahimova i Žan Mark Ruleza.
Tokom studija i kasnije aktivno učestvuje u radu kamernog orkestra Camerata Academica, Mediteranskom omladinskom orkestru, nastupajući u: De Ysbreeker, Concertgebouw, De Doelen, Muzikverein…Kao član mnogobrojnih ansambala i kamernih sastava sarađuje sa renomiranim domaćim i stranim umetnicima te ostvaruje zapažene nastupe na mnogim važnim festivalima u zemlji i inostranstvu: NOMUS, BEMUS, KotorArt, J.MIRO FF Nits de musica, FESTIVAL MUSIQUE ACTUELLE Victoriaville…
Ostvario je brojne tonske zapise, od kojih su se neki našli na CD izdanjima. Bio je član Beogradske filharmonije, NBO, a preko deset sezona proveo je na poziciji solo kontrabasiste u orkestru SNP-a. Od osnivanja VSO pa Vojvođanskog simfoniskog orkestra proveo je na poziciji vođe kontrabasa do 2022. a grupa kontrabasa u orkestru je potekla iz njegove klase. Pedagoški rad započinje 1998. na Akademiji umetnosti u Novom Sadu gde je sada u zvanju redovnog profesora.

Kontrabasisti