Katarina Milutinović

Katarina Milutinović je rođena 1997. godine u Sremskoj Mitrovici. Violinu je počela da svira sa osam godina u klasi prof. Milana Čizmića. Završila je osnovno i srednje muzičko obrazovanje kao đak generacije mš ,,Petar Krančević” u Sremskoj Mitrovici. Osnovne akademske studije je završila na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi docenta Roberta Lakatoša.
Dobitnica je preko 40 nagrada i priznanja od kojih se izdvaja druga nagrada na međunarodnom takmičenju ,,Talents for Europe“ u Slovačkoj gde je osvojila i specijalnu nagradu za izvođenje kompozicije XX veka. Laureat je Republičkog takmičenja u najstarijoj kategoriji 2016. godine, takođe je Laureat Republičkog takmičenja kao član dua ,,Con Anima” 2012. godine.
-Učestvovala je na 43. Bemus-u kao član omladinskog orkestra najboljih gudača Srbije pod vođstvom maestra Jovana Kolundžije. Takođe je bila član evropskog simfonijskog orkestra mladih ,,Wonderful Youth Orchestra“.
-Četiri godine je bila stipendista norveške letnje muzičke akademije ,,Toppenkurset’’. Tamo je imala priliku da svira u simfonijskom orkestru i gudačkom kamernom orkestru (pod vođstvom violiniste Tronda Vike) kao i da ima solistički nastup sa simfonijskim orkestrom ove akademije (dirigent NicholasCarthy).
-Na poziv gosodina Akihika Jamanobea i ambasadora Japana u Srbiji putuje u Japan gde je imala priliku da svira sa baroknim ansamblom.
-Učestvovala je u okviru Art link festivala, gde je na velikoj sceni Kolarčeve zadužbine nastupila sa Robertom Lakatošem.
Violina na kojoj trenutno svira je poklon od japanske ambasade, a gudalo koje koristi je izrade Vladimira Radosavljevića.

Prve violine