Bojan-Glusica

Bojan Glušica, zamenik koncert-majstora

Bojan Glušica, violinista, rođen je u Novom Sadu, gde je završio srednju Muzičku školu „Isidor Bajić“ u klasi renomiranog pedagoga Imrea Jambora, a potom diplomirao na Akademiji umetnosti, u klasi prof. Irine Jašvili. Usavršavao se na majstorskim kursevima kod poznatih svetskih pedagoga kao što su Marina Jašvili, Ilja Grubert.
Karijeru neguje kao koncert-majstor Novosadskog kamernog i Vojvođanskog simfonijskog orkestra, i nastupima s gudačkim orkestrom „Camerata Novi Sad“, te ima priliku da sarađuje s renomiranim dirigentima i solistima iz zemlje i inostranstva. Stalni je član Evropskog kamernog orkestra (Nemačka), a od 2012. i redovno zaposlen u Orkestru Opere Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu. Svirao je u gudačkom kvartetu sa Robertom Lakatošem (violina), Jožefom Bisakom (viola) i Markom Miletićem (violončelo).
Nastupao je na brojnim muzičkim festivalima u zemlji i inostranstvi (Nemačkoj, Francuskoj, Austiji). Kao svestrani violinista i ljubitelj različitih muzičkih žanrova, od 2004. do 2012. svirao je u Velikom narodnom orkestru RTV, a radi i kao studijski muzičar. Snimao je muziku za režisera Emira Kusturicu, kao član orkestra Hačatura Almazijana, koncert-majstora Briselskog kraljevkog kamernog orkestra. Godine 2013. je s No borders orchestra učestvovao u snimanju CD-a za „Universal music GmbH Austria“ i „Deutsche Grammophon“.

Prve violine