Camerata Academica - foto Jelena Ivanovic-38

Jožef Bisak, vođa deonice viola

Solo violista u orkestru Opere Srpskog narodnog pozorišta od 2006. godine. Oktobra 2015. godine uspešno je položio audiciju za mesto solo viola u Simfonijskom orkestru RTV Slovenija. Kao solo viola stalni je član No borders orchestra i kamernog orkestra Camerata Novi Sad. Od 2016. godine član je Acies kvarteta (Austrija) sa kojim intenzivno koncertira i snima. Sa navedenim orkestrima nastupao je u zemlji i u inostranstvu (Velika Britanija, Nemačka, Francuska, Austrija, Holandija, Italija, Mađarska, Slovenija, Grčka).
Kao solista je nastupao sa simfonijskim orkestrom Akademije umetnosti u Novom Sadu i kamernim orkestrom Camerata Novi Sad, zabeležio brojne nastupe u kamernim sastavima, kao i solo resitale, te tokom ovih nastupa sarađuje sa eminentnim svetskim dirigentima i solistima.
Godine 2013. kao solo viola No borders orchestra učestvovao je u snimanju CD-a za Universal music GmbH Austria i Deutsche Grammophon. Iste godine kao solo viola Žebeljan orkestra učestvovao je u snimanju CD-a kamerne muzike Isidore Žebeljan „Balkan bolero“, koji je izdat u Londonu 2014. godine. Sa Acies kvartetom 2016. godine snima CD za diskografsku kuću Gramola, Vienna (Supersonic nagrada magazina Pizzicato), 2019. za istu kuću snimaju dela Glena Gulda I Fridriha Gulde.

Viole